Mivel a Facebook csoportban külön kultusza jelent meg ezen lényeknek, készítettem egy rövid összefoglalót róluk. Remélem mindenki tetszését elnyeri.

A kártyát Hearthstoneban az egyik legfeleslegesebb és leghasználhatatlanabb lapnak tartják sokan, ennek oka, hogy bár 0 manába kerül, csak helyet foglal a pakliban. A lap kiegészítő szövege egy Warcraft világban történt eseményre utal, a cikkből pontosan kiderül  melyikre.

Archimonde'sEndWispek a természet ősi szellemei, amelyek Kalimdor erdeiben élnek és majdnem olyan szoros kapcsolat fűzi őket ezen erdőségekhez, mint Cenarius gyermekeit. Könnyen felismerhető teremtmények. A föld felett néhány tíz centiméterrel lebegő zöldes vibráló fénygömbök, látványa semmi máshoz nem fogható. Közelebbről megnézve őket egy arcot is felfedezhetünk. Létezésük célja az erdők jólétének és tisztaságának biztosítása, valamint „gazdáik”, az elfek számára fa, mint nyersanyag biztosítása. Ez egy nagyon lassú folyamat, mivel a legcsekélyebb mértékben sem károsítják az erdőt. Nem tudni biztosan, miért kötődnek ennyire hozzájuk, egyes feltevések szerint késztetést éreznek erre, mások szerint egyszerűen csak képtelenek önállóan döntéseket hozni. Legendák szerint a Wispek halott night elfek lelkei, de ezt a mendemondát még senkinek sem sikerült bizonyítania.

wispA night elfekkel szinte szövetséget alakítottak ki. Jelentéktelen méretük és minimális intelligenciájuk ellenére hatalmas dolgokra képesek. Ha szükség van rá felrobbannak, ezzel elpusztítva bármilyen idézett lényt. Adott esetben természetfeletti erővel bíró, félisten szerű fákká is válhatnak, melyeket Ősöknek neveznek (angolul Ancient; a játékban is található kettő: Ancient of Lore és Ancient of War). Fából és kőből álló épületeket is alkothatnak, amelyek a night elfek épületeiként szolgálnak. A Wispek lényükből és feladatukból adódóan az Ősök gyógyítására is képesek. Különlegességük, hogy az általuk létrehozott szentélyhez hasonló építmények a szó szoros értelmében élnek, cselekvésre képesek. így háború esetén óriási szerepet játszanak a csatákban. Egy példány átlagosan 0,14 köbméter fát tud kedve vagy a parancs szerint átalakítani.

A night elfek szinte csak épületek javítására használják a Wispeket, mert viselkedésüket tekintve kerülik a harcot és menekülnek, ha megtámadják őket. Ha erre nincs lehetőségük, védekezésképp felrobbanhatnak, amely során jelentős mértékű kárt okoznak azokban akik a detonáció 9 méteres sugarán belül tartózkodóknak.

A Harmadik Háború végét hihetetlen módon megsínylették, mivel Malfurion a segítségükkel pusztította el a World Tree-re törő Archimondeot Nordrassilban. Jelenlegi számuk meg sem közelíti a háború előttit és valószínűleg a jövőben sem fogja már soha.


A videón (Warcraft III) a történetben említett háború. Az elején szereplő druida Malfurion Stormrage, aki Cenarius kürtjének segítségével hívja a Wispeket. A végén szereplő személy egyébként Medivh, aki a Warcraft történetben igencsak jelentős szerepet játszott.

via

Kapcsolódó bejegyzések

  • catgay13

    *Kimarad azt ironbark protector, ami szintén megtalálható a játékban (az volt ugyebár a nelf védelmi épület, a fa ami hajigálta a követ :D)