Daniel “Rakashtan” Langer megírta a választ, amit oly sokan keresnek. De szerintem akármelyikünk megírhatta volna, aki átlátja a játékot, tisztában van saját képességeivel és a Hearthstone skill igényével. Nézzük hogyan a látja a helyzetet Daniel.

Mindenki látott már ilyet: “Ez a cikk garantáltan segít a Legend rank elérésében! Mi sem könnyebb, csak fogadd meg ezt a 3 egyszerű tanácsot!!” Persze azt is tudjuk, hogy a legtöbbeknek ezek az írások nem segítenek. A játékosok nagyja soha nem éri el a Legend rankot. Ha ez ilyen könnyen menne, nem látnánk embereket Zoo-val játszani Rank 13 környékén. De még ha nem is éred el a Legendet, akkor se add fel! A Hearthstone ettől függtlenül nagyon szórakoztató játék, még akkor is, ha megrekedsz Rank 15-ön vagy 10-en. És természetesen olyan nincs, hogy nem lehet fejlesztened a játéktudásod.

Az egyik legalapvetőbb dolog, amin változtatnod kell, az nem a decked, hanem a hozzállásod. A lámpaláz, vagy a bizonyítani akarás a versenyeken résztvevő legjobb játékosoktól egészen a barátait lenyűgözni vágyó Rank 19-es kezdőig mindenkinél komoly tényező. Az egyetlen fontos dolog, amit meg kell értened az, hogy amíg nem vagy Legend rankon, addig a meccsek elvesztése nem számít. Sehol nem látja senki, hogy meddig jutottál az előző szezonban, nincs rangsor, és még csak vissza sem eshetsz, hogy ne kapd meg a szezon végén a hátlapot. Sokkal kevésbé leszel ideges, ha úgy tekintesz a Ranked meccsekre, mintha Casual módban játszanál. Ranked módban ha győztél, legalább gyűlik a nyert meccsek száma és hamarabb megkapod az arany hőst.

Igazából annak, hogy Rank 20 és 12 közt vagy valahol, olyan előnyei is lehetnek, amikre nem is biztos, hogy gondoltál. Például sosem tudhatod, hogy milyen deckekkel futsz majd össze. Láthatsz olyan kártyákat, amiket sosem gondoltad volna, hogy bárki is játszik egy deckben. Természetesen összetalálkozhatsz egy pár komolyabb paklival is, de a ranglétra ezek fokain fogsz kizárólag találkozni például Ravenholdt Assassinnal. Éppen ezért nagyon jó ez a szakasz arra, hogy finomíts a tudásodon és kipróbálj olyan dolgokat, amiket eddig még nem.

Sokan fogják a hiányos lapkészletükre, hogy nem tudnak feljebb jutni Ranked módban. Hónapokba telik, míg összejön a dust egy komolyabb paklira, főleg, ha nincs túl sok szerencsés bontásunk. Ha kulcsfontosságú lapok hiányoznak, csináld meg cserékkel a saját decked és teszteld le. Ezáltal is jobb leszel, mert gyengébb kártyákkal kell ugyanazt elérned. Egyébként a türelem a játék egyik alapköve, és ebben a kártyajátékban ez hatványozottan igaz. A következőkben pedig a 4 legfontosabb dolgot vegyük át, ami segíthet feljebb jutni a létrán, legalább Rank 5-ig.

Tűzz ki egy reális célt

hearthstone-rank-9Az első és legfontosabb dolog egy elérhető cél kitűzése. Valami olyat kell kigondolni, amiért küzdeni kell, de tudjuk, hogy megoldható. Természetesen a végső cél a Legend elérése lesz, de azért előtte kisebb léptékben kell gondolkodnunk. Tegyük mondjuk az első mérföldkövet mondjuk a létra “feléhez”, legyen Rank 12 a cél. Ha nem úgy ülsz ott, hogy márpedig most és azonnal Legend akarok lenni, hanem valami közelebbi célt tűzöl ki, sokkal könnyedebben veszed a játékot. Ha pár meccset vesztesz is, nem fog annyira lehangolni, mert közelebb van a cél, még ha egy rankot visszaesel is. A 12 után jöhet a 9, majd az 5, onnan lejjebb már nincs win streak. A kisebb célok miatt érdekes marad a játék és nem érzed úgy, hogy ugyanazért küzdesz folyamatos jelleggel és semmit nem értél el.

Teszteld  a deckjeid

A legnagyobb probléma, amit elkövethetsz és sokaknál előfordul, hogy túlságosan ragaszkodnak egy deck felépítéséhez, vagy épp ellenkezőleg, nagyon nem érzik, hogy meddig mehetnek el a cserékkel. Bebeszélik maguknak, hogy néhány kártya jó (például Cone of Cold) és ha szólnak nekik, hogy nem így van sem veszik ki a deckből. Ahelyett, hogy görcsösen ragaszkodsz néhány gyenge laphoz, vagy “majd én tudom” módon cserélsz le kártyákat, teszteld le a decked. Játssz vele 10 meccset a változtatások után. Írd fel, hogy mely lapok teljeseítettek jól, mik ragadtak be a kezedbe, vagy voltak felemásak. Melyik kártya nem segített semmit, mikor felhúztad? Mi volt az, amire szükséged lett volna a 10 meccsből többször is? Megéri berakni egy Ironbark Owl-t csak azért, hogy átjuss egy Taunton, amin
kétszer nem sikerült a 10-ből?

Erre egy nagyon jó példa a Bloodlust. Nagyon sokan minden Shaman deckjükbe beleteszik, mert nagyon erős tud lenni. Természetesen sokszor csak tartogatják a lapot, aztán elvesztik a meccset, mert arra játszanak, hogy azzal tudjanak nyerni. Természetesen a Bloodlust nem rossz lap, csak jól kell tudni használni. Ha kicseréled, és máshogy játszod a decked, lehet, hogy jobb eredményeket érsz majd el. Tehát a legfontosabb, hogy nézd meg melyik kártyák nem hozzák az elvárt szintet a paklikban és cseréld le őket, vagy állíts a decked többi lapján, ha kulcslapokról van szó.

Legyen kéznél több decked

Sokan egy deckel tanulnak meg játszani és abba a hibába esnek, hogy mindig ugyanazt játsszák. Ezért van egy csomó olyan poszt, hogy “Segítség megakadtam a Token Druidommal Rank 11-en! Mit változtassak?” Pedig a válasz nagyon egyszerű: ha mindenki elver azon a rangon, válts decket. Nem csak hetente változik a meta, vagy ha valaki újat talál ki, hanem a ranglétra különböző fokain is. Általában egy bizonyos ideig az előző szakasz favorit deckjének a counterét fogod megtalálni. Ha Rank 6-7 körül összefutsz egy adag Miracle Rogue-gal, akkor nagy eséllyel találkozol 4-5 körül Handlock-kal. Ha kizárólag egy fajta decket játszol és sosem váltasz, valahol biztosan megakadsz, még ha tökéletesen is játszod a paklid. Persze vannak kivételek, de jobb ismerni többféle hőst, deck típust, és alkalmazkodni a körülményekhez.

Türelem

Végezetül, az egyik legegyszerűbben megfogadható tanács az, hogy lassíts le. Akárhányszor meg kell nyomnod az “Oops” emote-ot, valószínűleg elkerülhetted volna, hogy hibázz, ha adsz még magadnak egy pillanat gondolkodási időt. Azért van a 90 másodperc, hogy kihasználd. Az egész körre koncentrálj és nézd át a lapjaid, hogy ki tudod -e végezni az ellenfeled. Nem kell egyből a másik játékos Ragnarosát 3 kártya felhasználásával leszedni, hogy aztán kiderüljön, hogy húztál volna egy Hexet, ha elsőnek az Azure Drake-et rakod ki. Amikor azért veszted el a meccset, mert nem nézted át a lapjaid (pedig ha megteszed, megnyerhetted volna) az borzasztóan frusztráló tud lenni, de a legtöbb esetben elkerülhető. Gondold végig a köröd a legelejétől a végéig, így csökkentve a hiba esélyét.

Lehet, hogy messze van még a Legend rang, de az oda vezető út nem kell, hogy kínszenvedés legyen. Élvezd a játékot és kisebb célok lebegjenek a szemed előtt a végső hajrá előtt. Sok sikert!

Kapcsolódó bejegyzések

 • Medorah

  Ennek hatására szerintem megpróbálom újra a HS-t mivel lassan 1-2 hete hogy kezdem unni azt,hogy rank 14-en meg akadok.. és nem tudok lentébb menni :/ szerintem is jobb lenne ha decket váltok token druidról 🙂 Köszi a tippet bár erre magamtól is rá kellet volna jönnöm..

 • Tiberius

  Elkezdtem olvasni a cikket, hátha megjön a kedven a HS-hez. Aztán megláttam a “Zoo” szót és eszembe jutott miért nincs kedvem játszani.

  • Sajtoscsoki

   Egyetlen deck miatt ne add fel az egész játékot, ha rá szánsz 1, ne adj isten 2 napot arra, hogy kitapasztald mivel lehet elverni a zoo-t, végeredményül meglátod és kineveted, hogy “szegény gyerek, azt hiszi van esélye” ( én két nap alatt összeraktam egy handlockot meg egy druidot amivel nevetve verem el a zookat ;D ) Kitartás! 🙂

   • mezgagéza

    jepp zoo-k verhetőek valami handlock variánssal, enyém most : http://kepfeltoltes.hu/140817/handlock_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (próbáltam valami démonidézős voidcaller-es handlock-ot összeeszábálni 🙂 ) a freeze mage viszont még passsz :))) ötlet esetleg valaki (rank 8)?

    • csatlakozz a facebook csoporthoz és ott tedd fel a kérdést, mert ez itt eléggé off.
     https://www.facebook.com/groups/manaaddict/

     • mezgagéza

      akkor on, ki kell fundálni dekk-et saját magad által kitalált mechanikával(combo-kal, játékmenettel), ilyenkor minden győzelem örömet tud okozni (és minden meccs izgalmas), függetlenül attól milyen rank-ban játszol, pont ez lenne a constructed lényege sztem. nem a mászás, annak csak az ötleteid jóságáról kéne visszacsatolást adnia

     • Ragi

      Mindenki nyerni akar, főleg akkor, amikor pénz- illetve tárgynyereményes versenyek vannak. Blizzard 4 hónapos versenysorozatot csinált, aminek alapja az, hogy milyen szintet érsz el rankeden. CSAK az számít, hogy hova mászol, nem azt tartják számon, hogy MIVEL érted el, hanem azt, hogy MIT. A 20 milliós versennyel Blizzard is ezt támogatja. Ilyen háttér mellett nincs időd, lehetőséged saját dekkel kísérletezni. Ne felejtsük el, zoo, miracle, handlock, stb, ezek nem blizzard HS dekk profiljai voltak, ezeket mind olyan játékosok nevezték, akik több időt tudtak feccölni a játékba, mint a nagy átlag. Persze nem kell, hogy mindenkinek a fizetős verseny legyen a cél, de mint ahogy sikerült beesni 20-ról 13-ra, ugyanúgy fog sikerülni beesni 13-ról 5-re is, ez valóban nem nagy ördöngősség. 5-ről legendre már más kérdés, de akinek már megvan legend – és ugyebár meglehet -, annak mi lesz a legend utáni cél a fizetős versenyen kívül?
      Egyébként az is kimondottan jó hír, hogy Naxx óta annyian HSeznek mint még sosem. Több játékos, nehezebb legend elérés. Akinek megvan, annak már jó.

     • mezgagéza

      naxx-os dekkek verik a régi meta bármelyikét (jó mondjuk ha már a 7. legend-et rakja ki akkor gáz van) érdemes gondolkodni(még nincs kiforrva a dolog), nincs annál felemelőbb HS-ben mikor a huntard-ok kapitulálnak a dekk-ed előtt :))

      csúnnya huntard bumm
      http://kepfeltoltes.hu/140818/Hearthstone_Screenshot_8.18.2014.11.32.25_www.kepfeltoltes.hu_.png

      :)))

 • Ragi

  Azt ugye tudjuk, hogy a fenti kiírás kb annyit ér egy átlag játékosnak, mint amikor az amcsi milliárdos könyvet ír arról, hogyan legyünk sikeresek?
  Megfogalmazhatom ezt baromi egyszerűen?
  Idő. Idő hozza a skillt, ez pedig nem a hónapok, hanem a játékra fordított idő. A hónapokkal legfeljebb a hiányzó paklikat tudod begyűjteni, ez az, amit pénzzel tudsz pótolni. Ha nem fizetsz, hónapokig fogsz gyűjtögetni. Ha fizetsz, akkor pedig attól függ az előrejutásod, mennyi időt ölsz a játékba. Van erre napi 8 órád? A top 100 játékosnak van. Vegyünk 1 hónapot, 20-as “munkanappal”. 160 óra, amit a legfanatikusabbak a játékra tudnak fordítani, még akkor is, ha hétvégén csak pihennek. Neked hány órád van naponta erre? 2? Jól számolom, hogy a top játékosok 1 hónap tapasztalatait te 4 hónap alatt fogod összeszedni?
  Még valami, amit nem értek: naxx előtt minden hónapban fel tudtam menni hunterrel 13-14 környékére. Ha máskor nem, hónap végén, amikor a top20 lúzer marad csak ott, akkor legalább lehetett kaszálni. Most itt van 17-e, és totál lemondva léptem ki rank 18-on. Na de nem is ez, ez az én hülyeségem, upgradelni kell a paklit.
  Viszont: Ha felmegyek 13 környékére, akkor következő hónapban alapból 19 szinten indulok. Ebben a hónapban sikerült 20-as szinten indulnom. Hogy lehet az, hogy 20-as szinten top dekkekkel vitézkedőkkel kell azon versenyeznem, hogy bejussak akár a 19-be is? Mi az istent keresnek olyan játékosok, akiknek ilyen dekkel 10-es szinten kéne kezdeni a hónapot, rank 20-on? Mi a jó abban, ha elmondhatják magukról, hogy újra sikerült lenyomni az ügyeletes lúzert?
  Tök ugyanez igaz casualra is. Casualban simán olyan dekkekkel lehet találkozni, akinek ladderen lenne a helye. Na de mi történik? Emberke nem akar ladder helyezést bukni, ezért kevésbé használt, de jól felépített heroját benyomja egy casual meccsre, hogy gyorsan lezavarja a napi q-t. Kell magyarázni, hogy egy átlag, casual playernek ezzel mennyi sikerélményt fog okozni?
  Én tökre szerettem volna egy legend rankot. Nem minden hónapban, csak egyszer. Van egy 58-as hunterem, tehát ő sem ma kezdte. Mégis tisztán látszik, hogy az én játékra fordított időm nem lesz elég a legendre, pedig elég sok van benne. Patt.

  • Nagyon rosszul látod a dolgokat. Azért találkozol rank 20-on jó paklikkal, mert golden herot farmolnak, casualban pedig paklit tesztelnek vagy questet csinálnak. Ennyire egyszerű. A kommented elején lévő hasonlat pedig egyáltalán nem hozható át ebbe a játékba. Ha valaki legend szeretne lenni akkor legend lesz és ehhez nem kell napi 8 órát játszani.
   Még azt se lehet mondani, hogy drága pakli kell hozzá. Egy Zooval vagy Midrange Hunterrel most simán érhetsz el sikereket. Ha nem hibázol túl sokat még egy elavult Zooval is rank 5 alá mehetsz. Nem egy nagy bonyolultság ez a rankedezés.

   • fects

    Napi 8 óra valóban nem kell, de napi 2 igen. És ennyi sincs sok embernek csak rankedre. Persze ha ez egy olyan cél, ami miatt más dolgokat háttérbe tud szorítani az életben, akkor lehet rá ennyit szánni. (Én eddig rank 4-ig jutottam, de az még csak kicsit több, mint az út fele.)

    • Nem értelek. Az eredményhez munka és idő kell. Ha valaki nem tud/akar rá időt szánni akkor természetes, hogy nem lesz meg az eredmény, jelent esetben a legend rang.
     Ha például valakinek az a hobbija, hogy terepasztalt épít akkor rá kell szánnia napi X órát, hogy lefesse a tárgyakat, összepakolja a dolgokat, stb. Ha nem szán rá időt, nem épül fel a terepasztal, nem lesznek lefestve az elemek.
     Mindenki magának választ hobbit és jobb esetben maga dönti el, hogy mennyi időt szán rá.

   • mezgagéza

    jaja a casual az a dekk tesztelő, ott simán kell nyerned(4-5-öt zsinórban) mielőtt ladder-re mész egy dekkel, ladder-en már csak a finomhangolás folyik(1-2 lap csere), a dekked mechanikájának(első körben kirakom ezt, erre épül az, arra jó lenne kijönne emez, ami magával húzza azt stb.) ott már működnie kell

   • Ragi

    A golden heroval már kiidegeskedtem magam hónapokkal ezelőtt 🙂 mindenki máshogy látja a dolgokat, de meglátásom szerint az is egy gyomorforgató dolog, hogy ezt az 500 win-es farmolást meg lehet tenni ott 20-as szinten. Ezen pedig csak Blizzard tudna változtatni. Sokan azért level 20-19 körül farmolják goldent, mert ott megvan 3-4 perc alatt egy meccs. Ugyebár feljebb akár 6-10 perces meccsek lehetnek, talán még hosszabbak is. Roppant egyszerű a megoldás, feladás utáni win-t nem kéne hogy számolja gép. Ha vissza akarsz bukni rankot, vagy biztosan vesztett meccset fel akarod adni időnyerés céljából, akkor következő 1, vagy 3 win ugorjon. Biztos vagyok benne, hogy top paklik eltűnnének 15 rank fölött. Egyszerűen nem oda valók.

    • Nem kell ezt túlbonyolítani. El kell jutni rank 18 alá és probléma megoldva. Nem nagy teljesítmény. 🙂

     • Ragi

      Ez nem változtat a tényen, hogy nem szép dolog top paklival level 20-on farmolni a goldent. Ez minden, csak nem teljesítmény.

     • Szerintem a a folytonos panaszkodás a nem szép dolog, de kinek mi. 🙂

     • Ragi

      Nem csak fekete meg fehér van, vannak köztes vélemények is. Jelen esetben olyan, mintha minden csak fehér lenne. Nem az. 280 winem van, nem 20-as szinten. Nem fogok éljenezni az 5-nap-alatt-golden játékosoknak, bár mindenkinek szive joga eldönteni, hogy kinek akar tapsikolni.

     • Szerintem ez egy olyan dolog amiről alapból véleményt se kéne alkotni. Aki kifejezetten golden herot fog farmolni az rank 20-on fogja tenni és nem rank 5-L között… Gondolom te sem próbálnál meg pingvint tenyészteni a sivatag közepén.

     • Ragi

      Erre válaszolok így 3 hónap után 🙂 nem, pingvint nem tenyésztek a sivatag közepén, viszont rank 20-on se fogok farmolni, ha a pakkom rank 8-ig szinte vesztés nélkül visz. Egyébként milyen érdekes összefüggés, kivágták a botoló farmerokat – tök mindegy mit, goldent vagy goldot – és vesztés nélkül léptem át azon a 19-en, ahol fenti kommentemkor a hónap végén voltam. Na de mindegy, mindenki más miért játszik, majd a kieg eldönti, ez a 100+ lap ad-e újabb értelmet a játéknak.

   • babmester

    lényegében elmondtátok már az én véleményem is, annyi fűznék még hozzá, hogy a rank 20-on farmoloktól nagy esélyben kaptok ingyen wint 🙂 másfelől meg nem értem akik megakadnak 19-18-an egy Bot képes lemenni rank 16-15- re egy éjszaka bármilyen basic deckel, kicsit értelmesebbel olyan 12-ig is talán 😀

 • Lámaarc

  Látom sok embernek nagy szívfájdalma a farmolók, akik rank 20-on osztják a halált illetve vannak olyanok akik 1 hónap alatt rank 15-ig nem tudnak felverekedni és ezért a Blizzt hibáztatják, mert nincs elég idejük, nincsenek lapjaik stbstb. Azt kell, hogy mondjam megdöbbentő ezt hallani. Én rank 25-ről amcsi szerveren teljesen kezdő lapkészlettel értsd az adott kaszt nem is volt 10es szintű hanem azzal kezdtem első szintről a gamet (jelen esetbe paladinnal, de teljesen mindegy) kb 3 óra alatt fent voltam 16os szinten: NULLA LAPPAL, PÁR ÓRÁVAL. Ne siránkozzunk azért, mert egyszerűen nem értjük a játékot, nem fogunk fel alap dolgokat benne, más szóval csúnyán kimondva: bénák vagyunk. Olyan horribilis ordenáré hibákkal játszik ott fent 50-ből 49 játékos, hogy csak fogom a fejem. Vannak guidok totál kezdőknek is amiket 1-2 óra ráfordításával meg lehet érteni, fel lehet fogni, lehet belőlük tanulni. fejlődni és ellehet hagyni a “veszélyzónát” seperc alatt. Nem kötözködni akarok, ha valaki ebbe is beleköt, mondván hogy de így meg úgy, meg az idő meg a lapok azt csak sajnálni tudom. Se idő, se lap nem kell hozzá csak játszani kell tudni, jobban mint a 8 éves indonéz kislányok.

  • Már várom a válaszokat, hogy persze, mert NA szerver 😀 De amúgy ha valaki nehéznek érzi EU-t és úgy gondolja, hogy az amerikaiak ostobák, próbálja ki ott magát, ha ott sem megy, akkor nem a Blizzarddal és az ellenfelekkel van a baj, ahogy az előttem szóló is mondja. Nekem is két ismerősöm leszaladt az első héten minimális lapkészlettel (arénából) Rank 10 környékére. Nem olyan vészes, ha érted a játékot és a lapokat. Az egyik legegyszerűbb kártyajáték a világon (lehet vitázni, de egyelőre így van) játékrendszere alapján.

   • Lámaarc

    EU-n is meglenne csak azzal nem tudok példálózni miután mindenem megvan ott, az szarul hangzana. Fekete Péter az lehet egyszerűbb :D.

  • Ragi

   Ez megint tévedés. 10 éves fiam alap paklival simán felment 15-ig. Itt most nem erről van szó, nem tudom feltűnt-e, hogy tiszta accounttal, ha csak basic dekkel játszol, expert kártyák nélkül – nem vettél, nem bontottál -, akkor nem fogsz brutál 6 legendarys kártyát tartalmazó dekkbe futni, ez így is marad rank 12-16-20-ig kb. Ha másik account miatt több tapasztalattal rendelkezve indulsz neki a játéknak, persze hogy le fogsz verni olyan embereket, akik talán valóban akkor próbálják ki a játékot először. Mondom, ez nem legenda, tapasztalat. Mint ahogy az is, hogy akármilyen szar (átlagos) paklival fel tusz menni 15-ig, főleg a hónap végén. Addigra akinek van valami fogalma a játékról, az már előrébb vitézkedik, és ugyebár valakinek hátul is kell lennie.

   • Akkor most nem értelek. Most akkor könnyű vagy nem könnyű? Mert ha csak az a gondod, hogy sokadik szezonban játszol már és belefutsz olyanokba akik durva lapkészlettel farmolnak 20 körül, azt nem hiszem hogy csak ilyet fognál ki minden egyes alkalommal, tuti hogy bead egy párat, aki nem ilyen és akkor már tovább is léptél.

    • Ragi

     Hát egy szóval nem mondtam, hogy engem annyira zavarna. A lényeg azon volt, hogy nem értem. Alapjába véve nem is kéne, hogy érdekeljen, mindenki azzal qrja el az idejét, amivel akarja.

 • Slayer

  Ragi ,h lehet az ,h neked semmi sem tetszik?Csak bomlasztod a játékosokat.A poén h minden ilyesmi fórumon te ugyan azt magyarázod és kb senki sem ért veled egyet.Ha már azt hiszed h a blizz full pénzéhes akkor itt egy példa:magyar kártyajáték HKK(hatalom kártyái) ha kevés a pénzed nyerni nem fogsz egy kibaszott versenyt sem max ha full amatörökkel játszasz és még mellé buták is mint a föld.

  • Ragi

   Ez is nekem jött? 😀 Minden ilyesmi fórum? Igazából 2 fórum van, ez meg a másik “official”. És ez a “senki nem ért veled egyet”, egy kicsit meredek. Nézd meg, eltelt 3 hónap, én kussolok, miközben mindenhol azt olvasni, mekkora cumi ez a meches történet.
   Jó példa lehet a HKK, szerintem azért én ezen már túl vagyok, és nem lett kevésbé teljes az életem, hogy azt se tudom mi az. 🙂

   Ki mondta, hogy pénzéhes a blizzard? Profit orientált cég, profit meg van bőven. Továbbra is várom a statisztikát, hogy 20 millió játékosra fejenként hány fizetős pakli jut.
   (Költői kérdés, igazából már hónapok óta okafogyott a kérdés.

 • Sinon

  Ez egy eléggé érdekes cikk volt és sok minden van benne ami szerintem segíteni fog nekem is.. most kezdtem nem rég.. de látom az értelmét a mondandónak. király, hogy vannak akik erre időt képeznek 🙂

 • Richárd Bíró

  Egy szaros meta paladinnal amibe ráadásul még legendary sincsen elértem a rank 12-t. https://www.icy-veins.com/hearthstone/budget-aggro-paladin-deck (3000 dust)