A World of Warcraftból jól ismert raid dungeon, Naxxramas, a lebegő fellegvár hamarosan megérkezik a Hearthstone világába is. A következőkben szeretnénk egy kis betekintést nyújtani a nekropolisz titkaiba, hogy felkészülhessetek a szörnyűségekre, amik Naxxramas rémisztő erődjében csak rátok várnak.

Northrend kontinensén a dermesztő Dragonblight felett lebeg egy ősi Nerub nekropolisz, sötét árnyékot vetve az alatta elterülő pusztaságra. Biztonságban a legtöbb fenyegetéstől, Naxxramas tökéletes hely az élőholtak számára, hogy egy szempillantás alatt csatlakozzanak a Scourge hadseregéhez, ezzel megerősítve annak erejét.

Kel’Thuzad, a hatalomvágy megtestesítője

Kel’Thuzad, a lich képviseli a vezetői hatalmat Naxxramasban, iránytva az amúgy kontrollálatlan Scourge erőit a Lich King befolyása alatt. Halandóként a Kirin Tor egy magas rangú és nagyhatalmú mágusa volt Antonidas vezetése alatt, aki jelenlegi is irányítja a szervezetet. A Kirin Tor által összegyűjtött mérhetetlen tudást és titkokat hosszú időn keresztül sajátította el, tekintet nélkül annak típusára. Még a legelvetemültebb és legelképesztőbb mágiaágakkal is foglalkozott, például a nekromanciával. Minél jobban elmélyedt a tiltott varázslatok világában, annál visszavonultabbá vált és folyamatosan kerülte a Kirin Tor többi tagját.

naxx_kel_thuzad

A Lich King magához szólította Azeroth legnagyobb erejű és legambíciózusabb egyéneit, abban reménykedve, hogy a felkínált hatalomtól elvakulva belépnek szolgálatába. Kel’Thuzad volt az első, aki válaszolt a hívásra. Látva, hogy a Lich King milyen könnyedén irányítja az  élőholtak seregét, és mivel ő is hasonló hatalomra vágyott, nem tudott ellenállni a kísértésnek. Egy hosszú és gyötrelmes utazás végén letérdelhetett a Lich King lábai elé, nem csak szolgálatait, hanem egyben a lelkét is felajánlva neki.

Hadvezéremként olyan tudásra és varázshatalomra tehetsz szert, amilyenre a legmerészebb álmaidban sem mertél gondolni. Cserébe engem fogsz szolgálni hátralévő napjaidban, legyél élő vagy holt. Ha elárulsz sem fogsz mentesülni a szolgálat alól, élőholtként kénytelen leszel újra engem szolgálni, mint a többi agyatlan kreatúra az irányításom alatt.”

A Lich King szavai egyszerre voltak ígéretek és fenyegetések is. Ha Kel’Thuzad hadvezérként belép a seregbe és megfelel vezetője minden szeszélyének, elképzelhetetlen hatalom birtokosa lehet. Kel’Thuzad nem tudott ellenállni a csábításnak és elfogadta a feltételeket. Nem mintha lett volna más lehetősége.

A Nekropolisz belsejében

Kel’Thuzad Naxxramas erődjét az élőholtak központjaként használja. Szolgálói kiképzésére és felkészítésére négy szárnyra osztotta a nekropoliszt.

naxx cover

Arachnid Quarter – A pókok birodalma

Az Arachnid Quarter az élőholt Nerubok lakóhelye, melyek egy ősi faj tagjai az értelemmel bíró pókszerű lények között. Normális körülmények között visszavonultan élnek és nagyon gyanakvóak az idegenekkel szemben. Életükben kitartóan küzdöttek az élőhalott seregek ellen, de kis létszámuk miatt nem tudták felvenni a harcot a hatalmas Scourge seregekkel. Mivel életükben is ellenállóak voltak az élőholt fertőzéssel szemben, semmi sem állíthatta meg a Lich Kinget abban, hogy feltámassza az elesetteket és a Scourge szolgálatába állítsa őket.

naxx_arach1_small naxx_arach2_small naxx_arach3_small

A Lich King által feltámasztott lények egyike Anub’Rekhan, a Crypt Lord. Életében a Nerubok egyik leghatalmasabb ura volt. Jelenleg az Arachnid Quarter bejáratát őrzi.

A szárny egy másik lakója Grand Widow Faerlina, aki korábban a Cult of the Damned egyik magas rangú tagja volt. Jelenleg ő szaporítja és gondozza a pókokat, amelyek elképzelhetetlen mennyiségben rajzanak a citadella mélyéből. A mérgek mestereként lelkesen kutatja, mi okozza a legnagyobb szenvedést az élők számára.

Maexxna egy hatalmas pók, amit Northrend mélyéről hoztak a nekropoliszba. Fő táplálékának számítanak azok, akik voltak annyira őrültek, hogy belépjenek Naxxramas területére. A Lich King által irányított pókok többsége tőle származik.

Plague Quarter – A pestis, mint fegyver

Naxxramas ezen szárnyában tömkelegével fordulnak elő kreatúrák, melyeket az élőholtak fertőzése változtatott meg. Az itt elszállásoltak feladata, hogy ezt a fertőzést a lehető leghatékonyabb fegyverré tegyék Kel’Thuzad és a Scourge emberek elleni harcában.

naxx_plag1_small naxx_plag2_small naxx_plag3_small

Noth the Plaguebringer valamikor Dalaran egy jó hírű mágusa volt, aki Kel’Thuzadhoz hasonlóan hallotta a Lich King hívását. Hatalomvágytól hajtva belépett a Scourge seregébe, felajánlva nekromanta képességeit és kitűnő átkait. Azonban amikor Noth meglátta, hogy a Harmadik Háború mennyi ártatlan életet követelt, kételkedni kezdett: vajon jól döntött-e mikor Kel’Thuzad seregébe állt. Amikor vezetője ezt észrevette, a problémát egy egyszerű és gyors módon orvosolta: Noth szívét egyszerűen megfagyasztotta, száműzve minden együttérzését az emberekkel.

Heigan the Unclean volt a kiötlője azoknak a módszereknek, melyekkel az élőholtak elterjesztették fertőzésüket, megsemmisítve nem csak az embereket, hanem a terület növény és állatvilágát is. A Lordaeront körülölelő területet Plaguelandsnek hívják, abban hogy rászolgáljon nevére, Heigan nem csekély szerepet vállalt.

Loatheb, a fen creeper a tökéletes példája annak, hogyan változtatja meg a fertőzés a helyi flórát és faunát. Eltorzítva és kigúnyolva a növények országának természetes adottságát, a regenerációt, Loatheb képes halálosan mérgező spórákat idézni, melyekből fojtogató gázok jutnak a környezetbe. Ezek hatására minden gyógyító erő elveszti hatását és azonos mértékű károsodást okoz a gyógyító mágia használójának.

Military Quarter – A kaszárnya

Az egykor Lordaeron hadseregében küzdő harcosok és hűséges hátasaik sem kerülhették el Kel’Thuzad figyelmét. Ők holtukban Naxxramas Military Quarterében fejlesztik harci képességeiket. Kel’Thuzad és a Lich King felügyelete alatt sokkal nagyobb tapasztalatra és képességekre tehetnek szert, mint életükben lehetőségük lett volna. Az itt szolgáló kiképzők, koordinátorok és vezetők egyetlen célja, hogy a Scourgeból egy ütőképes hadsereget varázsoljanak. A legtöbb Death Knight itt kezdte pályafutását, nagy tudású parancsnokaik keze alatt.

naxx_milit1_small naxx_milit2_small naxx_milit3_small

Instructor Razuvious a Lich King leghűségesebb szolgálója képzi harművészetre a Death Knightokat. Pontos és halálos kardcsapásait állítólag csak az általa felkészítettek képesek túlélni.

Gothik the Harvester, egy nekromanta mester, aki a fiatal Death Knightoknak tanítja a különböző holtak feltámasztását és szolgaként való használatát. Gothic sötét és kegyetlen módszereinek köszönhetően még a kezdő Death Knightok is képesek életre hívni holtakat nyughelyeikről. A szellemek, ghoulok és csontvázak sincsenek biztonságban Gothik erejétől.

Kel’Thuzad testőrségét a négy lovas alkotja. Mindegyikük egyedülálló hatalommal rendelkezik. Az első közülük Lady Blameaux, az élet elszívásának mestere. Thane Korth’azz irányítja a tűz minden pusztító erejét. Sir Zeliek életében egy hatalmas erejű Paladin volt, aki holtában is hordozza a Fényt. Az utolsó négyük közül Baron Rivendare, Kel’Thuzad egykori barátja, aki jelenleg rontásaival szolgálja régi bajtársát.

Construct Quarter – Halálos rongybabák

A Construct Quarter a legkülönfélébb rémálomszerű lények lakhelye, amiket az élők húsából varrtak össze és keltettek életre. A szárnyra jellemzőek a nyálkafolyamok, amik az élőholtakra akkor sem jelentenek veszélyt, ha azok térdig járnak benne. Az élők sajnos már nem ilyen szerencsések, számukra ezek a biztos halált jelentik.

naxx_const1_small naxx_const2_small
naxx_const3_small naxx_const4_small

Patchwerk Kel’Thuzad egyik legerősebb szörnyszülöttje. Ereje és sebessége meglepetésként ér bárkit, aki szembe mer vele szállni. Az agyatlan és lassú élőholtaktól eltérően, Patchwerk hatalmas erejét használja, hogy villámgyorsan elpusztítson bármilyen életformát, amellyel szembe kerül. Igazából csak játszani szeretne!

Grobbulus a Construct Quarter belsőbb részén található. Ugyanazt a fertőző anyagot hordozza, amely belepi egész Naxxramast. Ő tekinthető az első húsból sikeresen összevarrt és életre keltett óriásnak, melyet azért hívtak életre, hogy gyorsan elterjessze az élőholtak fertőzését. Egyik karja helyén egy hatalmas fecskendőt hordoz, amivel képes Naxxramas fertőző nyálkáját ellenfeleibe juttatni.

Az élőholtak házi kedvence, Gluth kötelességtudóan várja gazdái parancsait. Semmilyen jutalomfalat nem csillapíthatja hatalmas étvágyát. Állítólag naponta felfal akár egy teljes élőholt sereget, így pótolva saját rothadó húsát.

A legutolsó szörnyszülött, amely a Construct Quarterben várja áldozatait, Thaddius. Az ártatlan nők és gyermekek húsából összefércelt behemót Naxxramas egyik kísérleti laboratóriumában található két szolgájával, Stalaggal és Feugennel. A termet állandó jelleggel szikrák és hatalmas elektromos kisülések töltik meg, amik túltöltik, és ezzel felerősítik Thaddiust és a másik két lényt is.

Frostwyrm Lair – A jégsárkány és gazdája

Naxxramas tetején maga Kel’Thuzad és jégsárkánya, Sapphiron várja a betolakodókat. Sapphiron egykor a Blue Dragonflight sárkányai közé tartozott. Arthas Menethil pusztította el és hozta is vissza a halálból egyik Northrendi hadjárata során. Sapphiron hatalmas erővel rendelkezik, ennek oka valószínűleg az, hogy nem egy átlagos Death Knight támasztotta fel, hanem egy sokkal hatalmasabb, Arthas. A jégsárkány tekinthető Kel’Thuzad személyes védelmezőjének is. Egyetlen célja hogy gazdáját bármi áron megvédje.

naxx_frost1_small naxx_frost2_small

A szálakat a nekropolisz sötét titkai mögött Mr Bigglesworth mozgatja. Na jó, ő csak egy macska, de talán ő az egyetlen teremtmény, amely Kel’Thuzad hajdani halandó létének bizonyítéka.

naxx_cat_small

Már bizonyára legalább annyira várjátok, hogy megmérkőzhessetek Naxxramas borzalmaival, mint mi. A Warcraft és WoW történelem ismerőinek bizonyára nosztalgikus lesz újra látni a nekropoliszban tanyázó élőholtakat. Az ő kedvükért álljon itt egy kép a régi szép idők emlékére:

Naxxramas_bosses

via

Kapcsolódó bejegyzések

  • Dbenji

    Hiányolom a Harvest golemet.

  • Márk Mészáros

    Hibás az eleje, Antonidas halott.