Sziasztok! Kecskeméti Anna vagyok (Anael), a játékban az Ancica fedőnevet használom. Béta óta megvan a játék, de aktívabban körülbelül egy éve játszom. Biológusnak tanulok, kedvenc classomnak a Mage-et titulálnám, de mindig akadnak aktuális „szerelmeim”. A megújult Mana Addict hír- és cikkfordító alakulatát erősítem.

Az első cikkem egy interjú, melyet a FrozenFlame csapat alapító tagjával, Magyar „Zonnenkraft” Zoltánnal készítettem. Enjoy! 🙂


 

 

Mesélnél magadról és a csapatról pár dolgot?

zpic
Sziasztok, Magyar Zoltán vagyok, a játékban Zonnenkraft néven ismerhettek. Én vagyok az ötletgazdája mind a szegedi Fireside Gatheringnek, mind a FrozenFlame csapatnak. Én és Brookyp (Csermely Viktor, a FrozenFlame tagja – a szerk.) mindketten kiskunfélegyháziak vagyunk, egyszer sörözgettünk, és arról beszélgettünk, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy csapatot. Több játékkal is játszottam már, a Call of Duty 2-vel, World of Warcraft-tal, League of Legends-szel, így benne voltam a témában, és felmerült bennem a gondolat, hogy kicsit versenyszerűen és komolyabban kellene űzni a Hearthstone-t, mert nagyon tetszik ez a játék, szerintem innovatív, és sokan játszanak vele. Brookyppal megbeszéltük, hogy kezdjük el, aztán szereztünk csapattagokat, és szépen kinőtte a FrozenFlame csapat magát oda, ahol most van. Nyolcan vagyunk benne, aktívan öten vagyunk streamerek: Brookyp [Csermely Viktor], Lotsko [Sárosi László], Charizard [Kósa Zoltán], Colts [Putnoki Ákos], Salastro [Fotta Pál] és én, illetve két másik csapattagunk retrain [Magyar Tamás] és TashLee [Veres Norbert].

 

Hogyan alakult a csapat? Milyen kritériumok alapján veszitek fel a tagokat?

Ketten találtuk ki a csapatot, majd én néztem a srácokat streamen, vagy kerestem azokat, akik aktívabbak a Hearthstone-t illető dolgokban. Beszéltem velük, illetve sokan Twitch-en is megfordultak a mi stream csatornánkon, így szép lassan, egyesével kerültek hozzánk és úgy érzem, mostanra elértük a maximum létszámot, mert így hatan aktív streamerekként már el tudjuk érni azt, hogy majdnem minden nap legyen egy adás. Szeretnénk a későbbiekben is még versenyeket rendezni, mind online, mind offline versenyeket, vagy akár külföldre is kijutni, a határ a csillagos ég. Először Magyarországon tervezzük megismertetni magunkat, de azt hiszem, már elég jó úton haladunk.

 

Hogyan szerveztétek meg a Fireside Gathering-et?

A Hallgatói Önkormányzat tagja vagyok itt az egyetemen [SZTE] és végzős a mérnöki karon. Kicsi korom óta van egy olyan tulajdonságom, hogy imádok szervezni. Egyetemi rendezvényeket nem a pénzért csinál az ember, hanem hogy a hallgatóknak jót tegyen és persze, hogy emeljük az egyetem nívóját, mert a fő szponzoraink az SZTE EHÖK, az SZTE Rendezvényszervező Bizottság, a TTIK, illetve az MK HÖK. 5-6 éve foglalkozom versenyek szervezésével, így ez nekem már a rutinomhoz tartozik. Ez a verseny viszont nagyon nagy lépés volt, mert rengeteg ember jött el nem csak Szegedről, és nem csak egyetemisták vettek részt, hanem külsősök is, szóval sok emberrel kellett kapcsolatot tartani és mindenféle kicsi részletre, egészen a papíroktól kezdve az interneten és marketingen keresztül, sok mindenre kell ügyelni egy ilyen versenynél. Az emberek úgy vélik, hogy lejön mindenki és minden megy, de ez nem ilyen egyszerű, nagyon sok szervezés áll egy ilyen versenynek is a hátterében.

zverseny

Mennyit szoktál Hearthstone-ozni?

Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogyan van időm az egyetem mellett ennyi mindent csinálni. Úgy érzem, jó tanuló vagyok, néha még ösztöndíjas is, hamarosan elvégzem a mérnöki kart, sokat tanulok, van egy gyönyörű barátnőm már lassan öt éve, közben bulikat szervezek és hallgatói önkormányzati tag is vagyok. Nagyon sok mindent csinálok, imádom a pörgést, annyira nem tudok otthon ülni, de azért a játék egy nyugodt légkört teremt, nekem ez olyan, mint másnak a tévézés vagy a pihenés. Persze a Hearthstone-on az ember sokszor felidegesíti magát, de alapvetően nekem ez a kikapcsolódás. Én merem vállalni, hogy van, amikor egy egész napot végig játszok, mert előfordul, hogy az ember jobban rááll, a haverok is jönnek játszani, de alapvetően hétköznap 2-3 órát tudok vele eltölteni. Ha több időm van, többet, de amióta a FrozenFlame-et szervezem, kevesebb időm jut rá, és inkább a csapatot érintő dolgokkal foglalkozom.

 

Melyik a kedvenc classod és decked?

Aki engem ismer, az tudja, hogy nagy Paladin játékos vagyok. Nem a legerősebb class, de én eldöntöttem, hogy ha Legend leszek, akkor ezzel érem el. Van kb 1.000 palás Ranked győzelmem, arany a hősöm, azonban, amióta megvan a Legend rank, nem játszottam vele egyszer sem. Elhatároztam, hogy megtanulok más classokkal is játszani, ebben kisebb-nagyobb sikereim voltak/vannak. A nehézség az, hogy több hónapnyi játék után berögzül az emberben az adott class és az én esetemet véve „paladin fejjel” próbál gondolkodni a játékos, és bizony nehéz átszokni a másik class játékmódjára. Jelen pillanatban Priesttel, Druiddal és Shamannal próbálkozom.

zlegend

 

Mi alapján állítjátok össze a deckjeiteket?

A csapatunkról tudni kell, hogy a streamelések mellett végzünk közösségi munkát. Az első versenyt sikerült is letudnunk, így szeretnénk majd a későbbiekben meghívásos versenyt is, amire általunk ismert és nevesebb játékosokat tervezzük meghívni és remélhetőleg nagyobb pénznyeremény lenne a díj, de ez még a jövő. Minden paklinkat és tudásunkat igyekszünk megosztani az emberekkel streamen, Youtube-on és a cikkeink által. Minden deckünk fent van, alapvetően a deckjeimet mindig megpróbálom az aktuális metához igazítani. Amikor én csináltam a Legendet, akkor rengeteg Hunter volt, így került a deckbe Acidic Swamp Ooze és Harrison Jones, vagyis két fegyver semlegesítő lap, és persze rengeteg healem is volt, dupla Antique Healbottal és Lay on Hands-szel játszottam, a többi pedig a szokásos Paladin decket alkotó lap volt.

 

Tudnál néhány inspiráló szót mondani a többi Hearthstone játékosnak? Mit tanácsolnál nekik esetleg?

Nagyon nehéz ezt a játékot most elkezdeni. Én bevallom, költöttem pénzt a játékra, egyrészt azért, mert amikor elkezdtem játszani nem éreztem a siker élményt. Jó lapok nélkül elég nehéz érvényesülni, de atyai szóként azt ajánlanám, hogy próbáljátok meg ingyenesen játszani a játékot. Én mindig is úgy voltam a játékokkal, hogy költöttem rájuk, mert szeretném támogatni a fejlesztőket, és többek közt az ebből származó előnyök – itt a plusz lapok – miatt szerintem megéri. Egy kiegészítő vagy 40-60 pack vásárlása akár több hónapi munkát tud megspórolni az embernek. Ha belegondolok abba, hogy én a játékkal eltöltök hetente 15-20 órát, akkor ez nekem olyan, mint másnak a horgászás vagy egyéb sport. Abba is kell pénzt beleölni, hogy legyen megfelelő felszerelésünk. Én úgy gondolom, hogy támogatni kell a játék fejlesztőit, mert ha nem keresnek pénzt, akkor nem fogják fejleszteni a játékot.Ha megnézzük a statisztikákat, a Hearthstone azt hiszem a 3. vagy 4. legjobban fejlődő játék mind pénzügyileg, mind a játék előrehaladását tekintve.

Szerintem, ha költenek egy játékra, akkor a fejlesztők is nagyobb lelkesedéssel fognak új kártyákat, esetleg kiegészítőket készíteni. Végül a lényeg: Naxxramas nagyon fontos, arénázzatok, nézzetek streameket és olvassatok cikkeket. Próbáljátok felmérni a terepet, streamereket nézni azért nagyon jó, mert megnézhetitek, hogy kell játszani egy adott deckkel, mennyire tudjátok ezt elsajátítani, és ez alapján tudtok szükséges kártyákat craftolni. Ne hozzatok elhamarkodott döntéseket, mert én beleestem abba a hibába, hogy először Mage-eztem, meguntam, betörtem minden kártyámat, aztán Shamanoztam, aztán az ő kártyáit is betörtem, és így belegondolva túl sok dust-ot veszítettem. Nem szabad a Legendarykat elhamarkodottan betörni, inkább írjatok a haveroknak, streamereknek és kérjetek tanácsokat bátran. (Vagy olvassátok el a cikkeinket a témában. – a szerk.)

 


 

Köszönöm a figyelmet, az I. FrozenFlame Fireside Gathering szegedi eseményén készített interjúmat olvashattátok Zolival.

Kapcsolódó bejegyzések