Kicsit kitekintve a kártyák mellől, Ricsi bemutatja nektek, hogy az új Hunter hős pontosan ki is a Warcraft univerzumában.

h2

Alerria Windrunner a legidősebb a Windrunner nővérek közül, akik hű szolgálóik Quel’Thalas-nak és az Alliance-nek.

Amikor a Horda megszállta Lordaeron-t, II. Menethil Terenas király felszólította az ősi adósság beváltására a Sunstridereket, akik Anduin Lotharnak tartoztak. Quel’Thalas uralkodói tanácsa nem látott fenyegetést a civilizációjukra a Horda képében, így nem küldtek egységeket Lordaeron szövetségébe. Alleria volt egyike azon keveseknek, akik hitték, hogy a Horda igen is veszélyt jelent az elfekre, így rangereit Southshore-ba vezette, hogy csatlakozzanak Lordaeron szövetségéhez az utasítás ellenére.

Alleria szorosan együttműködött Turalyon-nal és Khadgar-al a Horda Lordaeronból való kiűzésére indított hadjárat alatt. Mikor bizonyossá vált, hogy a Horda Quel’Thalas felé menetel, Alleria Silvermoon védésére vezette szövetségét, szorosan együttműködve testvérével Sylvanas-szal, valamint Lor’Themar Theronnal. Bár sikeresnek bizonyult a hordás invázió visszaszorítása, borzasztó árat kellett ezért fizetni. Tizennyolcan, köztünk öccse Lirath, rokonai közül életüket vesztették a harc alatt. A megtört Alleria Turalyon seregében keresett vigaszt, de végső bosszút esküdött.

Alleria

A barátaival és családjával történt borzalmak miatt Alleria apró kiirtandó élősködőkként tekintett a Hordára. Levadászta a teljes Bleeding Hollow Clan-t, akik oly sokszor megszöktek a fogságból. Amikor a horda felsorakozott Ner’zhul és death knightok seregei mögött, Alleria elfogadta, hogy rangereit a Dark Portal-on túl Draenor-ba vezesse, hogy bosszút álljon Quel’Thalas-ért, valamint egyszer s mindenkorra megállítsa a Hordát.

Draenor-on Alerria rájött, hogy többről szól az Alliance expedícióinak a harca, mint az ő kicsinyes bosszúja. A végső esemény, amely visszavezette Alleria-t a gyászhoz és az utálathoz az az volt, mikor Turalyon megparancsolta neki, hogy maradjon hátul. A Hellfire Citadel bukása után Alleria serege nagy részét, Danath Trollbane-nel, Thalressarral és Kurdran Wildhammerrel együtt Ner’zul üldözésére küldte, de jómaga Khadgar és Turalyon kíséretében Gul’dan koponyájának visszaszerzésére indult Deathwingtől. Később Khadgart segített védeni, mikor az bezárta az utolsó Dark Portalt amely Azeroth-ba vezetett, elválasztva őt a hazavezető úttól.

Alleria a túlélő szövetségeseivel beugrott a Twisting Netherbe, elkerülve, hogy Draenorral együtt pusztuljon el. A veszteség után, amely Draenort Outlanddé változtatta, Alleria, Turalyon, Khadgar valamint a megmaradt katonák visszatértek az orkok földjére. Ezután elindultak, hogy visszatérhessenek Honor Hold-ba, amely még mindig állt Draenorral történt káosz és csapás után. Habár Khadgar és Danath Trollbane, valamint még pár másik hős megtalálhatók Outland-en, sem Alleria-ról, sen Turalyon-ról nem lehet tudni, hogy mi történt velük, így jelenlegi hollétüket rejtély övezi.

Alleria
Személyisége:

Alleria egy nagyszerű erdei harcos, aki csak ritkán, és akkor is csak tőmondatokban beszél. Egyedül akkor mutat ki érzelmeket, mikor az orkok kerülnek szóba. A harcokban általában mindig az erdőkben közlekedik, és rejtekéből támad. Az egyetlen fegyvere apja íja, melyet közelharcokban mint vívóbot használ.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Farsang

  Köszönjük szépen!

 • Rommelsandor

  Ez jó! (Y) Jó kis olvasmány 🙂
  Lehetne ilyet írni a többi (“sima”) hősről is írni 🙂

  • Huresz

   Amennyiben lesz elég érdeklődő mindenképpen elkészítjük a többi hős Lore-ját is 🙂

   • János

    Mintha ezeket már nem készítette volna el más.

    http://hearthstonehungary.hu/tag/h%C5%91st%C3%B6rt%C3%A9net

    • Huresz

     Próbáljuk az oldalt kicsit színvonalasítani. Nem itt jelenik meg minden hír először, és lehetséges, hogy sok mindenről más oldalakon is olvashattok. Létezik a wownak is magyar oldala ahol nagyon sok Lore olvasható, de elhiheted, hogy ami ide felkerül, az egyik sem copy egy már lefordított anyagból