Sziasztok! Cassie vagyok, a Mana Addict csapat egyik cikkírója. Eddig csak híreket olvashattatok tőlem, de most elhoztam nektek az első saját cikkem. Mivel a World of Warcrafttal töltött éveim alatt elért Loremaster Achievementemre vagyok a legbüszkébb, egy lore cikk megírása mellett döntöttem. A Warcraft hősei első részében Malfurion Stormrage-ről olvashattatok, a mostani hét hőse nem más, mint Garrosh Hellscream, aki elég hosszú életrajzzal rendelkezik, ezért 2 részletben fogjuk lehozni. A második jövő hétre lesz várható.


 

“Victory or Death!”

Garrosh Hellscream a Mag’Har törzs egyik fiatal vezetője volt, meglehetősen mogorva és pesszimista jellemmel megáldva. Minderre nagyon jó oka volt, hiszen a fő vezetőjük betegséggel küzdött, és tudta, ha ő eltávozik, neki kell átvennie a szerepét. Félt, hogy apja, Grommash Hellscream nyomdokaiba lép, és az ő hibáinak újbóli elkövetése lesz a végzete. Legutolsó információi szerint apja ivott Mannoroth, a Pit Lord véréből, amiből ugyan hatalmas erőre tett szert, ám egész törzsét átokkal sújtotta. Mikor Thrall Nagrandba látogatott, hogy kezébe vegye Garrosh jövőjét, elmondta neki, hogy apja meghalt – sikerült felülkerekednie hataloméhségén, és feláldozta magát népéért, akik így megszabadultak az átoktól. A hírekből erőt és magabiztosságot nyert Garrosh immár felkészültnek érezte magát a rá váró szerepre, nem félt tovább a végzete miatt.

A két ork Azerothba utazott, ahol Garrosh Thrall tanácsadójává vált. Úgy gondolta, a legjobb az lenne, ha elpusztítanák a Szövetséget, és utána ők uralhatnák ez egész kontinenst. Thrall szerette volna megváltoztatni az emberekről alkotott véleményét, így magával vitte Theramore-ba, ahol az emberek királyával, Varian Wrynn-el volt találkozója. Thrall és Varian békés megbeszélést tartottak a kölcsönös haszon érdekében, de Garrosh továbbra is úgy vélte, jobb lenne, ha erővel vennék el, amire szükségük van. A tárgyalás félbeszakadt, mikor Theramore-t megtámadta a Twilight’s Hammer klán. Az invázióban részt vett Garona, a Horda egyik orgyilkosa, amiből Varian arra következtetett, hogy Thrall küldte a nőt, hogy végezzen vele. Garrosh pedig úgy vélte, hogy az emberek szándékosan intézték így az egész harcot, hogy őt és Thrallt csapdába csalva, Varian a Hordát, de legfőképp Garrosh-t hibáztathassa.

 

110218_garrosh2

Mindeközben a Lscrougeich King serege, a Scourge, félelemben tartotta Northrendet, a fagyott kontinenst. Garrosh Orgrimmarba utazott, ahol Sylvanas Windrunner és Thrall várta. Thrall úgy gondolta, óvatosan kellene cselekedniük, először felderítőket küldeni Northrendre, majd találkozni Jaina Proudmoore-ral, hogy megtudják, a Szövetség mit tervez a Lich King ellen. Garrosh továbbra sem örült az emberekkel való együttműködésnek, ő először inkább elpusztította volna őket, majd csak ezután szeretett volna foglalkozni az előhalott sereggel; egész Azerothot saját uralma alá akarta vonni. Ez a vakmerőség nem tetszett Thrallnak, kijelentette, hogy a Szövetség nem az ellenségük, és nem becsülhetik alá a Lich King erejét sem; nem követhetik el azokat a hibákat, amiket egykor Grommash tett.

Ettől a kijelentésétől Garrosh-t elborította a düh, párbajra hívta ki mentorát. Mikor már úgy tűnt, hogy az ifjabb ork győzedelmeskedik, Orgrimmarra lecsapott a Scourge, Abominationök, Frost Wyrmek és néhány Death Knight kíséretében. Saurfang, Sylvanas, a városőrök és néhány kalandor segítségével sikerült visszaszorítaniuk a támadást; ennek hatására Thrall beadta derekát, beleegyezett, hogy Garrosh Northrendre utazzon, és parancsba adta Saurfangnak, hogy kezdjen el készülődni a támadásra. A Warsong Offensive (a northrendi expedíció fő serege) parancsnokaként Garrosh korábbi, fásult énjét forrófejűségre és vakmerőségre váltotta. High Overlord Saurfang, a főtanácsosa – aki szintén ivott a Grommash kelyhéből – ellenezte vad taktikáját, attól tartott, hogy visszatér az a vérszomj, ami Mannoroth halála előtt jellemezte a Hordát. Továbbá figyelmeztette, ha túl messzire megy a Szövetséggel szemben, és saját embereit a sötét útra viszi, saját kezűleg fog vele végezni. A figyelmeztetés dacára parancsnokokat jelölt ki és vált vezetőjükké annak érdekében, hogy az emberek elleni harcra összpontosítson.

Garrosh-t és Thrallt sürgősen Dalaranba szólították, ahol Rhoninnal, a a város vezetőjével kellett találkozniuk. Itt találkoztak újra Variannal. Harcukat a Violet Citadel-ben szerették volna befejezni, ám Rhonin egy mágikus pajzzsal megakadályozta őket, még mielőtt kárt tehettek volna egymásban. Azt tanácsolta, hogy a Hordának és a Szövetségnek össze kell fognia, mivel Yogg-Saron Ulduarban  mindkét népre fenyegetést jelent. Az ötlet nem aratott osztatlan sikert, Garrosh továbbra is úgy gondolta, hogy egy igazi törzsfőnök nem dolgozik együtt gyávákkal.

garrosh_gorehowl

Később, miután legyőzték Yogg-Saront és a Lich Kinget is, egy új fenyegetés lépett fel, Deathwing. Hogy az Earthen Ring oldalán segíthessen a világ újjáépítésében a sárkány pusztítása után, Thrall lemondott címéről Garrosh javára. Újonnan szerzett hatalmával először elkergetett Orgrimmarból mindenkit, aki nem az Orkok vagy a Taurenek törzsébe tartozott. Úgy vélte, csak ez a két faj elég méltó és rendelkezik akkora erővel, hogy meg tudják védeni a várost. Ugyanakkor a többi fajt is számba vette, és mivel kemény vezetővé vált, látta bennük a lehetőséget, így a legtöbbet próbálta meg kihozni a Horda összes népéből. Garrosh felemelkedését az orkok üdvözölték, de a többi nép nem nézte jó szemmel. Vol’jin, a Darkspear troll törzs vezetője lenézte, háborús uszítónak tartotta, és úgy gondolta, csupán a Hellscream név miatti státusza, és a Lich King elleni háborús tettei miatt választotta őt Thrall. Sylvanas, az élőhalottak vezetője sem volt róla jobb véleménnyel. Neves egyszerűseggel “Ogrefejű ripacs”-nak nevezte.

garrosh_cairne
Cairne Bloodhoofnak, a taurenek vezetőjének a benyomása az volt róla, hogy szándékosan szabotálta anno a Variannal való tárgyalásokat, elesve ezáltal a békés úton szerzett ashenvale-i erőforrásoktól. Kettejük ellentétére a Hearthstone-ban is találhatunk utalásokat; mikor Cairne-t kijátsszuk Garrosh ellen, a szokásos “Take heart, young one. The Earthmother is near” helyett “Garrosh! You are not fit to rule the Horde”! köszöntéssel üdvözli harcosunkat. Cairne, szavainak tettekkel adva nyomatékot, Mak’gora-ra hívta ki (egy olyan élet-halál párbaj, amit a vezetői szerepért vívnak, csupán fegyverekkel, különleges erőiket nem használva). A párbajban Cairne maradt alul, és mint utólag kiderült, Magatha Grimtotem, aki szintén tauren volt, megmérgezte Garrosh fegyverének, a Gorehowlnak a pengéjét. A méreg lebénította a taurent, lehetőséget adva az orknak, hogy végezzen ellenfelével. Garrosh védelmére szóljon, hogy a nő mindezt az ő tudta nélkül vitte végbe, célja az volt, hogy a jelenlegi tauren törzsfőnök halála után a Grimtotem klán vegye át Thunder Bluff, a tauren főváros irányítását.

 

Ezzel a szomorú eseménnyel a végére is értünk az első résznek, hamarosan jön a folytatása!


 Forrás

Kapcsolódó bejegyzések

  • tom01

    Köszi a cikket.