Folytatjuk játékmechanikai érdekességekkel foglalkozó sorozatunkat, amelyben olyan eseteket gyűjtünk össze, amikről nem mindenki tudja, hogy így működnek a játékban. 10-es csokorba szoktuk őket foglalni, egy ráadással, majd a végén kérdéssel fordulunk az olvasókhoz, hogy megnézzük ki mennyire ismeri a Hearthstone titkait.

 1. Ha Shamannal volt már nálad egy fegyver, ütsz vele egyet, majd kijátszol egy Doomhammert, üthetsz még egyet. Ez ugyanúgy működik, mint a Raging Worgen, ami szintén megkapja a Windfury kulcsszóból a második támadását, még abban a körben, amikor bekapcsolt.
 2. Hearthstone - DoomsayerVan egy videó, amiben megmutatják, hogy mi az egyetlen minion, amit a Doomsayer képtelen elpusztítani. Az Alarm-o-Bot. Mi történik pontosan? A kör elején a Doomsayer képessége miatt az összes boardon lévő lény meghal. Viszont az Alarm-o-Bot ezzel egyidőben fejti ki hatását, tehát kicserélődik egy, a kezedben lévő random minionra. Ha ezek után lerakod az előző Alarm-o-Botot a kezedből, érdekes dolgokra lehetsz figyelmes. Minden minion idézés miatt kifejtett hatás (Knife Juggler, Illidan, stb) megtörténik, viszont az Alarm-o-bot azonnal megsemmisül, ezzel kiváltva egyéb kártyák hatását (Cult Master, Flesheating Ghoul).
 3. Mivel a secretek nem kapcsolnak be a játékos saját körében, ha egy Magenek van lent egy Ice Blockja és megsebzi az ellenfél Paladint, akinek egy Eye for an Eye secret van élesítve, a Mage belehalhat, ha a sebzés nagyobb vagy egyenlő a HP-jával.
 4. Amennyiben már van lent 6 lényed, az ellenfélnek pedig legalább 4, és kijátszol egy Mind Control Tech-et, az ellenfeled lénye meghal, mielőtt átjönne hozzád (max 7 lényed lehet) és így életbe lépnek a “when a friendly minion dies” képességek ellenfeled lényeinél (Cult Master, Flesheating Ghoul)
 5. Érdekes (nem feltétlenül hatékony) “gyógyító” trükk: Ha valamely hatástól egy sérült minion maximális HP értéke megváltozik (pl Hunter’s Mark, Equality, Crazed Alchemist) majd erre a lényre Silence kerül, maximum értékére megy vissza a HP-ja. Az Injured Blademaster például 4/7 lesz.
 6. Ha egy Warlock kijátssza Jaraxxust egy olyan Paladin ellen, akinél lent van a Repentance secret, a 15 HP-s Jaraxxus helyett 1 HP-sat kap. Ez azért működik, mert Jaraxxus konkrétan nem hős, hanem minion és ha bármilyen hatás éri, mielőtt a hősöddé válik, az hatással van az aktuális maximum HP-jára, amit majd hősként kap. (pl Snipe-nál 11 lesz).
 7. Ha már itt tartunk, ha véletlenül valahogy szerez a Warlock egy fegyvert (pl Faceless Manipulator Tirion-ra, majd meghal) és használta már a körben, majd kijátssza Jaraxxust, újra támadhat az új fegyverével.
 8. 184px-Deathlord_GoldHa egy olyan minion mellett játszol ki Soulfire-t, ami lapot “ad” a kezedbe (például Gadgetzan Auctioneer vagy Archmage Antonidas), a kapott lapott azonnal eldobod. A Soulfire képessége ugyanis később jön létre, mint a laphúzás (ami arra reagál, hogy kijátszottál egy spellt).
 9. Ha megölöd az ellenfeled Deathlord-ját és a deckedből egy Knife Juggler-t kapsz, az azonnal dob egy tőrt. Ha egy beasttel ölöd meg a Deathlordot és kapsz egy Scavenging Hyena-t, az 4/3-asan érkezik. Még egy példa az, hogy ha az egyik játékos Deathlordját, a másik Shadow Word: Painnel megöli, és Wild Pyromancer jön a játékba, sebezni fog minden lényen egyet a képességével. Tehát bármilyen hatás volt, ami a Deathlord halálakor érvényesül, az ingyen kapott lap képessége érvénybe lép, ha a lap hatással van rá.
 10. Ha a Mad Scientist az ellenfeled körében meghal és Duplicate-et kapsz a deckedből, azonnal kisüti és 2 Mad Scientistet kapsz kézbe.

+1 Sokaknak nem igazán egyértelmű néhány kártya a Naxxramas kiegészítőből, úgyhogy a mostani gyűjtemény végén ráadásképp ezen lapok pontos működését írnánk le.

 • A Web Spinner minden a játékban megtalálható beast kártyából ad egyet a kezedbe halálakor, nem számít, hogy a deckedben mi van, így a maradék lapjaid száma sem változik.
 • 184px-Haunted_Creeper_GoldAz Echoing Ooze a köröd végén az aktuális állapotának pontos másolatát készíti el, ezért ha buffolod, vagy tauntolod, érdekes szituációkat teremthet.
 • A Haunted Creeper halálakor megjelenő 1/1 pókok nem Beastek, ezért nem fogsz lapot húzni a Starving Buzzarddel, amikor a játékba jönnek.
 • A Stoneskin Gargoyle képessége gyógyításnak számít, így a Northshire Cleric miatt húz egy lapot a Cleric irányítója.
 • Kel’Thuzad mellett minden olyan lény, ami a körödben a te térfeleden halt meg, a kör végén alap értékeivel visszatér. Az alábbi lapoknál érdekes ez: Cabal Shadow Priest, Shadow Madness, Force of Nature, Noble Sacrafice.
 • Igaz nem konkrétan kártyákhoz kapcsolódik, de a Heroic Naxxramas bossoknál beraktak néhány nehezítést. Például Heroic Loatheb ellen ha kijátszod Alexstraszát, Kel’Thuzad megakadályozza. Ugyanez történik ha Equality-zni próbálod a Lovasokat az 3. szárny utolsó bossánál.

A kérdésünk pedig, amire a cikk alá komment formájában várjuk válaszotokat:

Mi történik, ha Paladinnal játszol, van kint egy Avenge és egy Redemption secreted,
1 minionod van a boardon és az ellenfél körében meghal?

Reméljük több olyan érdekességgel szolgáltunk, amiről nem tudtatok, ha van kérdésetek a játék mechanikájával kapcsolatban, vagy olyanról tudtok, ami még nem szerepelt az eddig kiadott 4 részben, írjátok meg bátran kommentben!

Az előző részeket itt olvashatjátok: 10 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál

 

Kapcsolódó bejegyzések

 • Slopa

  gondolom attól függ hogy melyiket játszottad ki először

 • László Král

  Érdekes kérdés. Ha Avenge-t játszottad ki először, nincs mit buffolni, nem sül ki az Avenge, kapsz egy X/1 lényt. Amennyiben van, mert Redemption-t játszottad ki először, triggel az Avenge is, kapsz egy X+3 / 3-as lényt. Szerintem.

 • Szegedi Péter

  én is tudok párat: ha jaraxxussal kijátszol egy ice blockot(lorewalker cho), és sacrifial pacttal megölnek, akkor nem aktiválódik az ice block, mivel nem sebzést kaptál. Ha kijátszol egy ancestral healinget úgy,hogy lent van egy auchenai soulpriested, akkor az autómatikusan megöli a célpont lényt. ha van lent mondjuk +1 spell dmg-s minionod, kijátszol egy eye for an eyet, akkor x+1 sebet fog okozni. Ha felrakok egy spellbender secretet, és ő shadowsteppel, akkor a kapott lény visszakerül a kezembe. remélem tudtam írni újat 🙂

 • Kebicsa

  én ma láttam hogy ha egy minionra 2x rakod rá az Ancestral Spirit-et akkor 2 fog visszajönni belőle ami elég meglepő volt (számomra)